s
weiutobk
Ολιβιέ Νταχάν (Olivier Dahan 1967)
Γενήθηκε το 1967 και σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Μασσαλίας. Σεναριογράφος, συνθέτης, σκηνοθέτης και εικαστικός καλλιτέχνης ο Ολιβιέ Νταχάν έχει κάνει πολλές εκθέσεις με έργα του και έχει εργαστεί σε πολλές δισκογραφικές εταιρείες ως παραγωγός. Η περιπέτειά του με τη σκηνοθεσία ξεκίνησε από τον μουσικό χώρο, όπου δούλεψε πολύ πετυχημένα ως σκηνοθέτης βίντεο κλιπ πολλών διάσημων καλλιτεχνών όπως ο Zucchero. Tα "Πορφυρά Ποτάμια 2" το 2004 ήταν η πρώτη του μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία.

Φιλμογραφία
2007     Ζωή σαν τριαντάφυλλο
2004     Πορφυρά Ποτάμια 2 Οι Άγγελοι της Αποκάλυψης
2002     Χωρίς ελπίδα
2001     Ο μικρούλης Τομ (κιν. σχέδια)
1998     Déjà mort
1997     Les Fantômes du samedi soir
1994     Frères: La roulette rouge



Ζωή σαν τριαντάφυλλο  
Motigo Webstats - Free web site statistics Personal homepage website counter