s
wtdftobk

Φερνάντο Μεϊρέγιες (Fernando Meirelles 9/11/1955)

Ο Φερνάντο Μεϊρέγιες ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Σκηνοθεσίας το 2004 για την ταινία "Η Πόλη του Θεού". Γεννήθηκε στη Βραζιλία και σπούδασε αρχιτεκτονική. Όντας ακόμα στο σχολείο άρχισε τις πρώτες του πειραματικές βιντεοταινίες, για τις οποίες διακρίθηκε σε διάφορα φεστιβάλ της χώρας του. Με παρέα φίλων ίδρυσε το πρωτοποριακό στούντιο Olhar Electronico (Ηλεκτρονική Ματιά) δίνοντας έτσι νέα ζωή στη βραζιλιάνικη τηλεόραση της δεκαετίας του '80, αφού για μία δεκαετία η ομάδα αυτή δημιούργησε πλήθος προγραμμάτων για πολλά κανάλια. Το 1989 ο Μεϊρέγιες σκηνοθέτησε τη δημοφιλή παιδική σειρά, "Ra-Tim-Bum", για τη βραζιλιάνικη κρατική τηλεόραση. Στη συνέχεια, ο Μεϊρέγιες σκηνοθέτησε διαφημιστικά σποτ. Το ανεξάρτητο στούντιό του, 02 Filmes, έγινε το μεγαλύτερο του είδους στη χώρα του και μέσα σε δέκα χρόνια απέσπασε διεθνή βραβεία, ανάμεσα στα οποία βραβεία Clio και στο Φεστιβάλ των Κανών. Το 1997 σκηνοθέτησε την πρώτη μεγάλου μήκους δουλειά του, "Ο Μenino Maluquinho".

Φιλμογραφία

2005     O επίμονος κηπουρός  

2002     H πόλη του Θεού 

2002     Palace II (μ.μ.)

2001     Domésticas

1998     E no Meio Passa um Trem

1996     O Menino Maluquinho II
1986     Olhar Eletrônico (ντοκ.)

 

O Επίμονος κηπουρός

Motigo Webstats - Free web site statistics Personal homepage website counter